Uoči susreta sa Lihtenštajnom
9

Begović: Bio bih zadovoljan pobjedom bez primljenog gola

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Begović (Foto: Arhiv/AFP)
Asmir Begović (Foto: Arhiv/AFP)
Čuvar mreže Zmajeva, koji večeras igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine protiv Lihtenštajna, Asmir Begović, izjavio je da bi bio zadovoljan bilo kakvom pobjedom bez primljenog gola.

Zmajevi u Vaduzu večeras u okviru grupe G igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Protivnik je reprezentacija protiv koje pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Golman Zmajeva i Stoke Cityja, Asmir Begović, ne priželjkuje što veću rezultatsku razliku nego rezultat koji je dovoljan osvanjanje tri boda. Nada se i brzom golu Zmajeva.

"Spremni smo i svjesni da svi očekuju pobjedu protiv Lihtenštajna, a kasnije i protiv Latvije, a to je šest bodova iz dvije utakmice. Svaki drugi rezultat bi bio veliko razočarenje za sve nas. Bio bih sretan kada bi postigli pogodak u ranoj fazi utakmice. Naravno, zadovoljio bih se i svakom pobjedom bez primljenog pogotka. Bodovi su najvažniji", izjavio je Begović za portal Klix.ba.

Begović je komentarisao i dolazak Michaela Owena u ekipu Stoke Cityja. Naš golman smatra da će on biti pojačanje za klub, ponajviše zbog njegovog iskustva.

"Siguran sam da će Owen jako puno doprinijeti i pomoći svojim iskustvom. Mislim da će biti velika motivacija našim mladim igračima da rade jer jedan igrač kakav je Owen može biti samo plus za svaku ekipu. Čak iako ne uspije vratiti svoju formu na najveći nivo, mislim da ce nam pomoći svojim iskustvom", zaključio je Begović..