Osvojen bod na startu prvenstva
5

Asmir Begović: U ovoj sezoni želimo osigurati Evropu

Piše: D. B.
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović (Foto: AFP)
Bh. reprezentativni golman Asmir Begović, čuvar mreže engleskog Stokea, prokomentarisao je otvaranje sezone u Premier ligi, a osvrnuo se i na nastup u dresu reprezentacije protiv Velsa.

Begović je stajao između stativa Stokeovog gola u prvom kolu na gostovanju kod Readinga, gdje je njegova ekipa osvojila bod. Utakmica je završena rezultatom 1:1. Stoke je poveo golom Kightlyja u 34. minuti. Gosti su vodili do 90. minute kada je Readingu izjednačenje donio Le Fondre pogotkom iz penala.

"Zaista smo se nadali pobjedi u prvom kolu i osvajanju sva tri boda, ali nismo uspjeli. U finišu nas je poremetio i crveni karton Whiteheada", rekao je Begović.

Stoke je pružio solidnu igru protiv Readinga, baš kao što je to činio i u protekloj sezoni. To ovoj ekipi daje za pravo da ima visoke ciljeve.

"Naše su ambicije da u ovoj sezoni izborimo nastup u Evropi", potvrdio je Begović.

Naš golman je nastupio i u prijateljskoj utakmici protiv Velsa u kojoj je reprezentacija BiH golovima Vedada Ibiševića i Miroslava Stevanovića. Begović je izrazio zadovoljstvo rezultatom ali i igrom našeg državnog tima.