Nogomet
19

Begović: Bale nije jedini opasan igrač Velsa

Piše: E. M.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
"Ministar odbrane" Asmir Begović neposredno pred početak prvog treninga na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obratio se medijima gdje je govorio o narednim utakmicama naše reprezentacije, koje će biti odigrane 10. oktobra u Cardiffu te 13. oktobra u Zenici.

Begović je kazao kako je potrebno da se na vrijeme skoncentrišu na protivnike, ali da ih ne čeka lagan posao u nastavku kvalifikacija.

"Moramo odraditi dvije bolje utakmice i šta bude vidjet ćemo. Moramo se skoncentrirati na Vels, a poslije toga nam dolazi Belgija, jer nas veliki test očekuje u Cardiffu. Što se tiče atmosfere dobro je, malo je nezgodno poslije poraza, svakoga to pogodi, ali svi pozitivno mislimo na sljedeću utakmicu. Prvo moramo odraditi utakmicu u petak i ako to prođe kako treba pa ćemo onda misliti Belgiju. Ne smijemo podcijeniti Vels jer imaju dosta kvaliteta u ekipi", kazao je Begović.

Na pitanje novinara, šta misli o povratku bivšeg kapitena Emira Spahića, Begović je kazao:

"Ja sam dugo igrao sa Emirom, on ima kvalitet i znamo šta on donese ekipi, vjerujem u sve igrače odbrane, ali i on ima kvalitet. Mislim da će nam Emir pomoći, ali imamo i dosta dobrih igrača koji mogu odraditi posao", rekao je Begović

Begović je kazao da pored Bale-a u redovima Velsa opasnost može vrebati i od Robsona-Kanua koji veoma dobro igra.

"Neće biti nimalo lako, oni se trude, vole da trče, da rade", zaključio je Begović.