Nogomet
9

Begić: Živimo san napretka bh. nogometa, imamo put i viziju

Piše: J. H.
Elvedin Begić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić obratio se prisutnim delegatima i gostima na današnjoj sjednici Skupštine NS BiH na kojoj će biti doneseno nekoliko odluka koje će, kako su najavili, biti historijske.

"Živimo san napretka bh. nogometa. Danas ćemo donijeti neke historijske odluke za naš nogomet. Među nama ovdje ima ljudi koji podržavaju rad i onih koji ne podržavaju. Ima i onih trećih koji podržavaju, ali kad se 'spuste zavjese' pričaju drugu priču. Nemojmo se osvrtati na pojedince koji se prikazaju kao veliki borci za napredak bh. nogometa, ali mi ih prepoznajemo. Mi imamo put i viziju", kazao je Begić.

Minutom šutnje delegati i prisutni gosti sjetili su se sportskih radnika koji su preminuli u proteklom periodu.

"Nogomet, kažu, sklapa prijateljstva i između dvije skupštine su nas napustili naši veliki prijatelji i sportski radnici Ibrahim Biogradlić i Zoran Lipovac", dodao je čelni čovjek NS BiH.

Jasmin Baković, generalni sekretar NS BiH, osvrnuo se na prošlu godinu koja je također bila historijska.

"U prošloj godini smo učinili prave stvari. To je priča o zakonitom i transparentnom radu. To je priča o Savezu koji je bio suspendovan i pred bankrotom. Sada ostvarujemo finansijsku dobit, reprezentacija se prošle godine prvi put plasirala na SP. Imamo posebnu podšku FIFA-e i UEFA-e i brod zvani NS BiH polovi ka mirnoj luci ili je već u njoj", kazao je Baković.