Nogomet
125

Begić o Sušiću: Postoji obostrana želja za nastavkom saradnje, još ćemo razgovarati

Piše: D. B.
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Selektoru Safetu Sušiću je danas istekao ugovor s Nogometnim savezom BiH. Da li će on nastaviti s klupe predvoditi Zmajeve, još uvijek nije poznato.

U kratkom razgovoru za portal Klix.ba predsjednik NS BiH Elvedin Begić je rekao da postoji obostrana želja za nastavkom saradnje, ali da će se o tome još razgovarati.

"Još u Brazilu sam rekao da postoji obostrana želja za produženjem saradnje sa Safetom Sušićem. Tamo smo obavili jedan razgovor i dogovorili se da ćemo se ponovo sresti po povratku u BiH. S druge strane, izvršit ćemo i analizu nastupa reprezentacije i učinka na SP-u. Još uvijek se nismo sastali, umorni smo, Sušić je i malo bolestan, pa ćemo razgovor obaviti čim nađemo vremena", izjavio je Begić.

Podsjetimo, Sušić je ugovor sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine potpisao početkom januara 2010. godine. Tada dvogodišnji ugovor automatski je produžen nakon kvalifikacija za Euro 2012. i važi do sutra.

U 44 utakmice Sušić na klupi reprezentacije zabilježio 22 pobjede, 15 poraza i 7 remija, a da li će predvoditi Zmajeve i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, vjerovatno ćemo saznati za nekoliko dana.