Majstorija Vele
3

Beckhamov klub porazom debitovao u MLS ligi, Inter Miami nije na "željenom nivou"

K. H.
Privatni klub Davida Beckhama - Inter Miami CF, porazom je debitovao u MLS ligi, a oni su u meču 1. kola doživjeli poraz od Los Angelesa rezultatom 1:0.

Jedini pogodak u ovom susretu postigao je Carlos Vela u 44. minuti kada je spektakularnim golom lobovao golmana Intera i ispostavit će se na kraju, pogodio za tri boda tima.

Beckham se trenutno nalazi u malim problemima kada je u pitanje vođenje ovog kluba, a oni su meč protiv Los Angelesa igrali bez glavnog sponzora na dresovima, a i imaju probleme s gradnjom stadiona.

Nedavno je ovaj proslavljeni nogometaš rekao kako nije očekivao da će vođenje kluba biti ovako težak izazov, a podsjetio je i na svoju izjavu od prije sedam godina kada je izjavio da će Inter Miami u naredne dvije godine igrati utakmice na domaćem terenu.

Ranije su imali i velike probleme zbog imena Inter, ali su ipak uspjeli zadržati taj naziv, pa ostaje da se vidi da li će Beckham u narednom periodu, ili godinama, uspjeti napraviti klub kakav je prvobitno zamislio - najbolji klub u MLS ligi za 25 godina, kada će ta "nogometna liga biti najpoznatnija na svijetu".