Nogomet
1

Beckham: Želio sam ostat u Manchester Unitedu do kraja karijere

Totalsport
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
Penzionisani 38-godišnji engleski nogometaš David Beckham priznao je kako je maštao o ostanku u Manchester Unitedu do kraja karijere, iako je imao čast igrati i za druge velike evropske klubove kao što su Real Madrid, Milan ili PSG.

Beckham je Old Trafford napustio još 2003. godine, te je zadnjih 10 godina dugotrajne karijere proveo u drugim klubovima. Igrao je četiri godine za Real Madrid, pet godina za LA Galaxy, u dva mandata je nastupao za Milan na posudbi, a karijeru je okončao prošle sezone u PSG-u.

"Kao tinejdžer vjerovatno ne bih vjerovao da ću ostvariti takvu karijeru i postići sve što sam postigao, da ću igrati u tako velikim klubovima. No, kao 17-godišnji momak sam imao samo jednu želju, ostati u Manchester Unitedu do kraja svoje karijere. Nemojte me krivo shvatiti, nije mi žao što sam igrao u nekim od drugih najvećih klubova na svijetu. Nisam zbog toga razočaran, već više iznenađen, budući da sam osjećao da ću igrati za Manchester United do kraja karijere", rekao je Beckham.

Prisjetio se fantastičnog pogotka kojeg je postigao 1996. godine u susretu protiv Wimbledona, kada je poentirao udarcem sa svoje polovice.

"To je moj najdraži gol, jer su svi govorili o njemu. No, više od samog pogotka me tada razveselilo da me je pohvalio Eric Cantona i rekao mi 'Zabio si dobar gol'. To je bio čak i bolji osjećaj od samog postizanja tog pogotka. Eric nije bio od velikih riječi i nije puno govorio. Za nas, mlade dečke, on je bio pravi uzor. Kada bi vam se obratio, znali ste da će vam reći nešto posebno ili vam dati neke informacije koje su vam stvarno potrebne", rekao je popularni Becks.