Posudba do kraja sezone?
0

Beckham sve bliže dolasku u Tottenham

Totalsport
David Beckham (Foto: Reuters)
David Beckham (Foto: Reuters)
Po izvještajima London Evening Standard sve je bliže realizaciji transfer engleske nogometne ikone, 35-godišnjeg Davida Beckhama, u londonski Tottenham u januaru.

U pitanju bi bila posudba do kraja aktuelne sezone, a spominjala se ona i ranije, nakon što je Beckham javno odbio ponude koje je dobio od Evertona i West Hama. Za ovaj londonski list takvu mogućnost je potvrdio trener Tottenhama Harry Redknapp.

"Ne znam što Beckham kaže na to, ali ja mu neću moći garantovati mjesto u prvom timu. No, mogao bi biti i jedan od ključnih igrača", kazao je Redknapp.

Od 2007. godine je Beckham član Los Angeles Galaxyja, ali je s dva odlaska na posudbu u Milan pokazao kako je željan evropskog nogometa gdje je daleko veća koncentracija kvaliteta i gdje se uspjeh više cijeni. Zato je u posljednje vrijeme Beckham potiho počeo pričati o novom povratku u Evropu, s tim da je ovom prilikom željan dolaska na njemu najpoznatije tlo, u engleski Premiership.

Inače, Beckhama za Tottenham vežu posebne uspomene, ne samo zbog početaka karijere kada je igrao u juniorskom pogonu Tottenhama. Naime, njegov djed je bio veliki zaljubljenik ovoga kluba, a to je navodno prvi razlog zašto Beckham silno želi odjenuti dres Tottenhama.