MLS doigravanje
0

Beckham predvodio LA Galaxy do pobjede i finala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapiten američke nogometne ekipe David Beckham predvodio je LA Galaxy do 3-1 pobjede u polufinalu MLS lige protiv Real Salt Lakea.

Beckham se plasirao u svoje prvo finale MLS lige, u posljednjoj godini petogodišnjeg ugovora koji će mu nakon susreta s Houstonom isteći.

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Ali smo isto tako znali da ćemo stvarati prilike i da je na nama samo da zaustavimo njihov napad", rekao je Beckham nakon ulaska u finale.

Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije asistirao je Mikeu Mageeju za pogodak u 58. minuti utakmice kojim je LA Galaxy došao u vodstvo od 2-1.

Deset minuta kasnije irski reprezentativac Robbie Keane potvrdio je pobjedu pogotkom za 3-1. Inače LA Galaxy je poveo golom Landona Donovana iz jedanaesterca u 22. minuti, a samo dvije minute kasnije Kostarikanac Alvaro Saborio izjednačio je na 1-1.

"Prioritet mi je uzeti naslov s LA Galaxyjem. Kao profesionalac uvijek nastojim biti uspješan. Činio sam to i prije, bilo u Premiershipu, Primeri ili nekom evropskom takmičenju".

Protivnik LA Galaxyju u finalu bit će Houston Dynamo koji je s 2-0 bio bolji od Sporting KC-a. Ekipa Davida Beckhama je dosada u povijesti igrala šest finala i slavila je dva puta.