Nogomet
0

Beckham službeno još dvije godine u Los Angelesu

Totalsport
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
Staples Center, poznata dvorana u Los Angelesu, bila je u četvrtak poprište važnog potpisa za nogometni klub Los Angeles Galaxy, najbolju ekipu tamošnje MLS lige.

Naime, već sada legendarni engleski nogometaš David Beckham ostaje i dalje njihov član. Potpisao je 36-godišnji veznjak ugovor na nove dvije godine, čime je i definitivno odagnana mogućnost da se David opet vrati na evropsko tlo.

U posljednje se vrijeme mnogo pisalo i pričalo da bi Beckham mogao pojačati Paris St. Germain. Određene su informacije sugerisale da bi mogao i u Tottenham. No, prvo je sam Beckham rekao da zbog porodičnih razloga ne bi volio povratak u Evropu, a u četvrtak je, pak, produžio vjernost Los Angelesu gdje je stigao sada već daleke 2007. godine.

"U ovih pet godina smo moja porodica i ja zaista uživali u Los Angelesu. Nije bilo razloga mijenjati tako nešto dobro. Mojoj djeci se Los Angeles iznimno sviđa, meni također. Grad je čudesan i lijepo nam je živjeti ovdje", rekao je Englez po potpisu ugovora.

U klubu su također bili oduševljeni Beckhamovom odlukom.

"Odbio je daleko unosnije ponude evropskih klubova i odlučio se za nas. Ne možemo biti ponosniji nego što jesmo", rekao je Tim Leiweke, predsjednik kompanije koja stoji iza nogometnog kluba Los Angeles Galaxy.