Nogomet
17

Beckham: Moj život je nogomet i nisam ni blizu kraja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Engleski nogometaš David Beckham tokom ove sedmice nije pobjednički napustio Camp Nou kao 1999. godine kada je tamo igrao finale Lige prvaka.

Da, prije davnih četrnaest godina, Beckham je sudjelovao u infarktnom finalu Lige prvaka u kojem je tada njegov Manchester United u samoj završnici postigao dva pogotka i pobijedio minhenski Bayern.

"Vrijeme leti. Godine ne mogu sakriti (op.a. 38), ali definitivno ne vidim još tako brzi kraj aktivnoj karijeri. Igrat ću dok god budem mogao, a mislim da definitivno još uvijek mogu. No, nogomet je moj život. I kada okončam karijeru ostat ću u njemu. Kao ambasador, želim u tom smislu prvenstveno pomoći engleskom nogometu", rekao je Beckham i nastavio:

"Teže je nego kada sam imao 20 i nešto godina. To je sasvim normalno, makar sebi olakšavam posao jer sam danas daleko zreliji i pametniji igrač. Daleko bolje čitam igru, s manje uloženog truda obavljam ono što sam prije radio na drugačiji način. No, ne mogu fizički biti na nivou kao nekada, to je sigurno".

O današnjem stanju u nogometu je dodao:

"Prvo Lionel Messi, pa Cristiano Ronaldo. To su dva nogometaša koja su stvarno posebna".