Nogomet
0

Beckham: James je sjajan

Totalsport
David Beckham (Foto: EPA)
David Beckham (Foto: EPA)
Svoj nekadašnji klub Real Madrid, koji se trenutno nalazi u Kaliforniji na pripremama za sljedeću sezonu, posjetio je David Beckham.

Penzionisani engleski nogometni reprezentativac igrao je za tim sa Santiago Bernabeua od 2003. do 2007. godine, a u posljednjoj sezoni i osvojio naslov španskih prvaka. Smatra da je ova ekipa "kraljevskog kluba" dobro složena dolaskom pojačanja.

"Znam koliko je osvajanje Lige prvaka važno Real Madridu i drago mi je zbog trenera Ancelottija, predsjednika kluba, igrača i navijača. To je bilo nevjerovatno, sjajna sezona. Ja sam u Realu osvojio naslov španskih prvaka i to je bila sjajna stvar, a ovo, ne mogu ni zamisliti kakav je osjećaj biti osvajač Lige prvaka sa Madridom", osvrnuo se Beckham na osvojeni deseti naslov Reala u elitnom klupskom takmičenju i zaključio izjavom o pojačanjima:

"Klub je kupio neke sjajne igrače i ojačao tim. Real će uvijek u svojoj ekipi imati posebne igrača, a James je sjajan. Odigrao je odlično na Svjetskom prvenstvu i postigao najljepši gol turnira".