{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beckham će nakon penzionisanja postati još bogatiji

17.5.2013. u 08:30
5
7
Beckham će nakon penzionisanja postati još bogatiji
5
Beckham će nakon penzionisanja postati još bogatiji
David Beckham (Foto: Arhiv/AFP)
Jedan od najpoznatijih nogometaša svijeta, David Beckham, jučer je najavio da se povlači iz aktivnog bavljenja nogometom i odlazi u zasluženu penziju.
No, to ne znači da će Beckham zarađivati manje nego do sada. Štaviše, Daily Mail piše da će popularni Becks dobro unovčiti svoju penziju te da će njegovi prihodi porasti.

Marketinški stručnjaci predviđaju da će Davidova slava i jedinstvena privlačnost trajati još najmanje 20 godina. To znači da će brend Beckham, koji je izgradio uz pomoć supruge Victorije, i dalje biti itekako tražen, a od reklama će inkasirati ogromne svote novca.

Beckhamovi su već jedan od najbogatijih slavnih parova na svijetu čije bogatstvo se procjenjuje na 225 miliona eura. Stručnjaci procjenjuju da će, nakon što je David obznanio da ide u penziju, ono porasti na 355 miliona.

I do sada je Davidova zarada od nogometa činila tek mali dio njegovih ukupnih prihoda.

Beckhamovi i njihovo četvero djece će se trajno preseliti u London, a David će biti jedna od glavnih figura u modnom biznisu svoje supruge. On će se u budućnosti koncentrirati na zarađivanje od sponzora i reklama, a već je potpisao nekoliko višemilionskih ugovora.

Od Sky televizije i Kineskog nogometnog saveza, čiji je ambasador, je već inkasirao 90 miliona eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: