Nogomet
86

Baždarević za Klix.ba: Nogometaši Željezničara trebaju biti maksimalno ozbiljni

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mehmed Baždarević, selektor nogometne reprezentacije BiH, prokomentarisao je za Klix.ba kako igrači Željezničara trebaju odigrati prvu utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv Balzana na Malti.

Baždarević je rekao kako je najvažnije da svi akteri u meč uđu bez potcjenjivanja.

"Nogometaši Željezničara trebaju biti maksimalno ozbiljni. Ne smije biti opuštanja nijedne sekunde. Toga trebaju biti svjesni momci koji nose dres tima sa Grbavice. Vjerujem da će stručni štab dobro pripremiti igrače za ovaj okršaj i da će Željo pobijediti", kazao je šef državnog nogometnog tima.

Istakao je kako nema lakih protivnika i da najmanja greška može skupo koštati.

"Kada se u utakmicu uđe sa parolom 'lako ćemo', to može zakomplicirati stvari. Čak i kada ste puno bolji. Recimo, kada suparnik koji je na papiru manje kvalitetan postigne pogodak, ulazite u probleme. Vjerujem da su u plavoj svlačionici svjesni toga i da će sve proteći u najboljem redu", tvrdi nekadašnji nogometaš Željezničara.

Na kraju je istakao kako bi bilo najbolje da se već u prvoj utakmici odluči pitanje prolaska u narednu rundu.

"Idealno bi bilo da se pitanje pobjednika ovog dvomeča završi na Malti. U 2. pretkolu Evropske lige dobili bi mnogo ozbiljnijeg rivala. Uz koncentraciju i maksimalan angažman na terenu, Plavi prolaze dalje", zaključio je Baždarević.

Utakmica Balzan - Željezničar igra se u utorak u 17:45 sati.