Selektor BiH
115

Baždarević: U Torinu sam radi Pjanića, nisam ga vidio dugo

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Juventusa večeras u Torinu igraju uzvratni meč Lige prvaka protiv Monaca.

U prvom meču torinski tim je golovima Gonzala Higuaina savladao 'kneževe' sa 2:0 i došao nadomak finala najelitnijeg takmičenja, ali Monaco se sigurno neće predati.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević otputovao je u grad na sjeveru Italije kako bi pratio Miralema Pjanića, jednu od uzdanica 'stara dame'.

"Ja sam već u Torinu i želio bih da prisustvujem odlasku Juventusa u finale i našeg reprezentativca Pjanića. Nakon duge vožnje stigao sam tu a Miralema nisam dugo vidio a i radi meča sam ovdje", rekao je bh. selektor za Fenu.

Istakao je da dugo nije bio na jednoj ovakvoj utakmici a pogotovo kada se radi o odlasku nekog bh. igrača u finale, jer kako kaže, tada mora biti prisutan.

"Juventus je favorit ne zbog kvaliteta nego i rezultata, publike... Ali moraju biti oprezni jer u jednoj takvoj utakmici Monaco je svima davao golove na strani. Ali jedna ozbiljnost i snaga ovog kluba, Juventusa, u svim elementima je poznata i mislim da će to pokazati na terenu", pojašnjava Baždarević.

Smatra da je 'crno-bijelima' teško na domaćem terenu dati dva gola uprkos napadačkom potencijalu Monaca.

"Oni su pogađali protiv ekipa na strani gdje niko nije očekivao, ali Juventus je drugačiji i to je teško. Morat će odigrati jako dobro. Ne treba biti naučnik da će finale biti Juventus i Real i to će biti pravo finale jer su te ekipe po igrama zaslužile to", rekao je Baždarević.

Na kraju se osvrnuo na reprezentaciju, dodavši da se prati igrački kadar pomno.

"Pratimo sve, mislim da nas čekaju pripreme koje će biti jako bitne i morat ćemo obavit pravi posao da budemo što spremniji. Mislim da Džeko nikada nije bolje igrao ali moram pomenuti Pjanića, Lulića i igrače koje igraju redovno, nadam se da će biti u formi kada nama budu bili potrebni u reprezentaciji", zaključio je Baždarević.

Utakmica između Juventusa i Monaca igra se od 20.45 sati.