Otkrio tajnu
104

Baždarević: Trebao sam 1991. godine potpisati za Barcelonu

Klix.ba
Mehmed Baždarević (Foto: H. M./Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: H. M./Klix.ba)
Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević otkrio je za ugledni francuski list L'Equipe kako je u vrijeme dok je igrao za Sochaux trebao potpisati za slavnu Barcelonu.

"Trebao sam 1991. godine potpisati za Barcelonu. Sve sam bio dogovorio, ali čelni ljudi su zaustavili proces", rekao je Baždarević, koji je za Soxhaux odigrao 308 utakmica i postigao 20 pogodaka.

Aktuelni trener Paris FC je u intervjuu izdvojio i ko je bio najbolji saigrač s kojim je dijelio svlačionicu u karijeri.

"Imao sam priliku igrati sa zaista puno odličnih igrača. Među njima su Safet Sušić, Zvonimir Boban, Dragan Stojković, Dejan Savičević... Teško je izabrati najboljeg, ali je Sušić bio vrlo jak. U Sochauxu je najbolji saigrač bio Stephane Paille", istakao je.

Baždarević je za najzabavnijeg saigrača izdvojio Francisa Peltiera.

"Pričao je ludosti i cijelo vrijeme me nasmijavao. Tokom meča me znao nasmijati do suza. Sjećam je kako smo jednom poslije utakmice otišli u noćni klub i bili tamo do pet ujutro. Potom smo otišli u pekaru, kupili kroasane pa pravo na jutarnji trening", otkrio je Baždarević.