Potpisao dvogodišnji ugovor
0

Baždarević ponosan što je dobio priliku u Sochauxu

Totalsport
Mehmed Baždarević u Sochauxu
Prošlog petka bh. trener Mehmed Baždarević (50), nogometna legenda, potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim Sochauxom.

Kao igrač u klubu je nekadašnji veznjak jugoslavenske reprezentacije proveo devet sezona (1987-1996), a kao pomoćni trener još pet (1998-2003).

"Iskusio sam tokom svog života toliko toga s klubom. Uglavnom je sve bilo lijepo. Osjećam kao trener kluba stoga izniman ponos, ali i još veći izazov, vjerovatno najveći u mojoj trenerskoj karijeri. Zato i osjećam nešto više pritiska nego inače. Stigao sam u stabilan klub, kod ljudi koje jako dobro poznajem", rekao je Baždarević u intervjuu za L'Equipe dodavši:

"Nadao sam se već neko vrijeme da će me se u klubu sjetiti. Činilo mi se to normalnim."

Prošlu sezonu Sochaux je završio na petom mjestu tabele Le Championnata. Hoće li to biti teško ponoviti?

Prošle godine ekipa je odradila jako dobar posao. No, pokušat ću donijeti nešto novo kako bih dodatno poboljšao igru ove iznimno talentovane grupe igrača. Raditi s talentovanima uvijek je lakše. Smatram da sam dobar trener, a osjećam da imam ekipu koja se voli nadigravati. To je dobro.

Kakve su ambicije u Evropskoj ligi?

Prioritet je prvenstvo, premda je Evropska liga definitivno interesantno takmičenje. To će u svakom slučaju izazvati oduševljenje u klubu. Bilo bi lijepo prezimiti u Evropi.