Počinju pripreme
61

Baždarević: Grci ne dolaze u Zenicu da se brane, moramo biti agresivni i borbeni

Piše: D. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH se danas okuplja u Sarajevu, gdje će započeti pripreme za utakmicu protiv Grčke, koja će biti odigrana 9. juna u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Tim povodom se novinarima obratio selektor Zmajeva Mehmed Baždarević.

"Učinit ćemo sve što možemo kako bismo spremni dočekali Grčku. Svi igrači stižu danas, osim onih koji su igrali u Turskoj i Grčkoj, kao i Miralema Pjanića i Harisa Medunjanina koji su još zauzeti obavezama u klubu. Neki su već došli, a neki dolaze uskoro. Na večerašnjem treningu će biti prisutno 20 igrača", izjavio je Baždarević.

Danijel Milićević i Daniel Pavlović su otkazali dolazak na okupljanje zbog povreda, a već pomenuti igrači će kasniti na pripreme iz opravdanih razloga.

"Razloga za optimizam ima, ali i razloga za zabrinutost zbog situacije u vezi s Kolašincem, Đurićem i Spahićem, koji nisu tu, izostanaka Milićevića i Pavlovića, a još ne znamo šta će biti s Vršajevićem. To su sve glavobolje, ali moramo misliti o onima koji su s nama. Najvažnije je da su zdravi i motivisani, da radimo prema planu. Učinit ćemo sve za povoljan rezultat", rekao je selektor.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Određeni reprezentativci su tokom sezone ostvarili velike uspjehe te raspoloženi dolaze na okupljanje.

"Važno je doći s pozitivnom energijom iako ima i umora. Od danas do petka imamo vremena da se odmorimo i tu pozitivnu energiju prenesemo na ostale. Grčka neće biti lagan protivnik, ali imamo snage da napravimo dobar rezultat", kazao je Baždarević.

Grci također imaju problema sa sastavom, ali im remi odgovara više nego nama.

"Imaju problema kao i mi, ali su protiv Belgije pokazali drugačije lice u odnosu na ono protiv nas u Atini. Moramo biti spremni, to je čvrsta i agresivna ekipa koja zna igrati defanzivno, ali i na kontre. Spremamo se za različite scenarije, oni neće doći ovdje da se brane. Trebat će nam borbenosti i pameti. O njima znamo puno, zajedno ćemo analizirali sve, ali ako ponovimo utakmicu iz Grčke, imamo šanse za pozitivan rezultat", završio je Baždarević.