Pobijedili Schalke
0

Bayernu četvrti Supercup Njemačke

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Bayerna osvojili su četvrti naslov njemačkog Supercupa, pobijedivši u Augsburgu Schalke 2-0.

U dvoboju pred više od 30.000 gledatelja na Impuls-Areni u Augsburgu, Bayern je pobjedu osigurao u sedam minuta razmaka u drugom poluvremenu.

Pranjić je dodao loptu Kloseu u for, a ovaj ju je pored golmana Schalkea Neuera, koji je istrčao daleko ispred svog gola, gurnuo samo kratko do Thomasa Müllera, koji je bez problema proslijedio loptu u Schalkeov prazni gol. Bilo je to u 75. minuti.

A u 81. minuti, Olić je direktno asistirao Kloseu za konačnih 2-0. Olić je napravio odličan prodor po desnoj strani, gurnuo je loptu prema rubu peterca koju je kratko zahvatio jedan igrač Schalkea. No, lopta je stigla do Klosea, a njemački reprezentativac je nakon asistencije upisao i pogodak u ovoj utakmici.

Bayernu je ovo bio sedmi DFB-Supercup i četvrti osvojeni naslov, a prvi nakon 20 godina. No, valja naglasiti da se ovo takmičenje nije redovno održavalo. Po četiri naslova pobjednika Supercupa imaju još Werder iz Bremena i dortmundska Borussia. Schalke je, pak, prvi put u historiji bio učesnik Supercupa.

DFB-Supercup:

Bayern – Schalke 2-0 (Müller 75, Klose 81)