Osma dupla kruna
0

Bayern ubjedljivom pobjedom nad Werderom osvojio DFB Pokal

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Bayerna osvojili su 15. naslov pobjednika DFB Pokala u svojoj istoriji uvjerljivim slavljem u finalnoj utakmici protiv prošlogodišnjeg pobjednika Werdera s 4-0.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu Bayern je deklasirao bremenski sastav.

Olić je najzaslužniji za vodeći gol Bayerna, budući je nakon njegove akcije i varke u 34. minuti Per Mertesacker igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac koji je kasnije sigurno realizirao Arjen Robben s bijele tačke.

Neumorni hrvatski napadač povećao je Bayernovu prednost na 2-0 u 52. minuti nakon što je najspretnije reagirao u petercu Werdera i iz blizine poslao odbijanac u mrežu. Golu je prethodilo Robbenovo ubacivanje iz kornera.

Do kraja utakmice su suverenu pobjedu Bayerna svojim golovima potvrdili Franck Ribery (na asistenciju Van Bommela) i Bastian Schweinsteiger (na asistenciju Philippa Lahma).

Bayernu je ovo prva osvojena dvostruka kruna (prvenstvo i Kup) nakon 2008. godine i osma ukupno u istoriji, a bavarski će gigant imati priliku osvojiti i trostruku krunu 22. maja u Madridu u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv milanskog Intera.

DFB Pokal, finale:

Werder – Bayern München 0-4 (Robben 35-11m, Olić 52, Ribery 63, Schweinsteiger 83)