Bundesliga
1

Bayern u završnici meča slomio Hoffenheim, Bičakčić upisao asistenciju

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna pobijedili su na Allianz Areni u okviru prvog kola Bundeslige ekipu Hoffenheima rezultatom 3:1

Bavarci su tako s tri boda otvorili novu sezonu u meču protiv protivnika koji im nikako ne leži budući da su Hoffenheim uspjeli savladati tek drugi put u posljednjih pet međusobnih susreta. Ujedno je na klupi Bayerna uspješno u prvenstvu debitovao novi trener Niko Kovač.

Nakon početne prilike Boatenga, kada mu je šut iz dobre situacije izblokiran, domaći su u vodstvo stigli polovinom prvog poluvremena. Kimmich je izveo korner, a Muller se unutar peterca najbolje snašao i precizno postigao gol glavom za 1:0.

Do odlaska na odmor Bayern je mogao i do drugog gola, ali su neprecizni bili Alaba i Coman, dok je veliku priliku za Hoffenheim s druge strane propustio Joelinton.

I u nastavku je Bayern dominirao. Robben je prvo bio neprecizan, a potom je poništen gol Lewandowskog zbog ofsajda.

Kazna je stigla u 57. minuti. U akciji koju je pokrenuo i asistirao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, lopta je na kraju stigla do Szalaija, koji golom donosi izjednačenje.

Konačna odluka pala je nakon velike drame pred kraj utakmice. Sudija Dankert je svirao penal za Bayern, kojeg je skrivio Nordtveit. Lewandowski je pucao penal, Baumann je odbranio, ali je naletio Robben i zatresao mrežu za slavlje domaćih. Međutim, nakon VAR asistencije ustanovljeno je da Holanđanin bio u ofsajdu pa se penal ponovio, a Lewandowski je iz drugog pokušaja bio precizan za vodstvo Bayerna.

Konačnih 3:1 postavio je Robben u posljednjoj minuti utakmice. Vrijedi istaći da je Bičakčić odigrao svih 90 minuta za poraženu ekipu.

Tabela: