Grupe A i B
41

Liga prvaka / Bayern u sjajnom meču pobijedio PSG, Basel osigurao prolazak u osminu finala

Piše: K. H.
Bayern - PSG (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim utakmicama završena je grupna faza Lige prvaka u grupama A i B, a prolaz u sljedeću fazu osigurale su ekipe Manchester Uniteda, Basela, PSG-a i Bayerna.

Grupa A

Manchester United - CSKA 2:1

Manchester United slavio je na domaćem terenu nakon preokreta protiv CSKA. Gosti su u samom finišu prvog poluvremena preko Džagoeva stigli u prednost iako je ekipa Josea Mourinha imala nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu. Ipak, sve ono što nisu uradili u prvom, Crveni đavoli napravili su u drugom poluvremenu, a preokret su režirali Lukaku i Rashford koji su u za samo dvije minute, u 64. i 66. minuti, preokrenili rezultat i osigurali tri boda.

Benfica - Basel 0:2

Ekipa Basela upisala je pobjedu na gostujućem terenu protiv Benfice, a ovom pobjedom Švicarci su i zvanično osigurali prolazak u osminu finala Lige prvaka. Gosti su u vodstvo stigli već u 5. minuti kada Elyounoussi pogađa nakon centaršuta s desne strane, da bi konačnih 2:0 postavio Oberlin u 65. minuti susreta čime je ovjerio prolazak u sljedeću fazu Lige prvaka.

Tabela:

Grupa B

Bayern - PSG 3:1

Sjajan meč na Allianz Areni odigrali su ekipe Bayern i PSG, a Nijemci su se osvetili Francuzima za poraz od 3:0 u prvom meču. Bavarci su u vodstvo stigli već u osmoj minuti kada Lewandowski postiže pogodak za 1:0, da bi sedam minuta prije kraja prvog poluvremena Tolisso povisio vodstvo njemačkog prvaka na 2:0. PSG se i pored rezultatskog zaostatka nije predao, pa je u 50. minuti preko Mbapeea smanjio rezultat, ali je pobjedu domaćoj ekipi drugim pogotkom osigurao Tolisso u 69. minuti.

Celtic - Anderlecht 0:1

Celtic je na domaćem terenu poražen od Anderlechta, ali je i pored poraza osigurao prolazak u Evropa ligu. Gosti iz Belgije propustili su nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, a do gola su stigli u 62. minuti kada Jozo Šimunović nakon jednog centaršuta s desne strane loptu šalje u vlastitu mrežu i donosi vodstvo, a kasnije će se ispostaviti i pobjedu Anderlechtu.

Tabela: