Bundesliga
43

Bayern u finišu stigao do pobjede protiv Leipziga i smanjio zaostatak za Borussijom

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna u samom finišu stigla je do izuzetno važne pobjede protiv Leipziga u susretu 16. kola njemačke Bundeslige, a konačni rezultat na kraju je glasio 1:0.

Prvu priliku na meču imao je Lewandowski u 25. minuti kada je izašao sam ispred gola Leipziga, ali je njegov udarac pogodio stativu. Upamecano je na drugoj strani glavom pokušao dovesti goste u vodstvo, međutim njegov udarac je pogodio prečku.

U drugom poluvremenu Bayern je svim silama pokušavao doći do pobjede i važna tri boda, a u tome su uspjeli tek u 83. minuti kada Ribery nakon fantastičnog driblinga pogađa za veliko slavlje na Allianz areni. Ovom pobjedom, Bayern je iskoristio kiks Borussije Dortmund te je smanjio zaostatak na šest bodova.

Sjajno poluvrijeme odigrali su igrači Mainza i Frankfurta. Quaison je u desetoj minuti doveo domaće u vodstvo, ali je Luka Jović u 31. minuti poravnao na 1:1. Samo pet minuta nakon toga Quaison postiže drugi pogodak i opet dovodi svoju ekipu u prednost, međutim devet minuta bilo je potrebno Joviću da postigne i drugi pogodak i postavi, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:2.

Jović je s ova dva pogotka izbio na vrh liste strijelaca Bundeslige sa 12 postignutih golova, koliko ima i Paco Alcaser.

Werder i Hoffenheim su odigrali susret bez pobjednika, a konačni rezultat je glasio 1:1. Gosti su preko Bittencourta stigli u vodstvo u 31. minuti, ali Gebre Selassie u 57. minuti postavlja konačnih 1:1. Identičan rezultat bio je i u meču između Freiburga i Hannovera.

Tabela:

Rezultati by SofaScore