Liga prvaka
19

Bayern u finišu meča slomio žestok Zvezdin otpor i slavio uvjerljivu pobjedu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna teže od očekivanog pobijedili su na Allianz Areni u okviru prvog kola Lige prvaka žilavu ekipu Crvene zvezde rezultatom 3:0.

Uspjela je beogradska ekipa neutralisati napade domaćih na početku utakmice, a prve dvije velike prilike Bavarci su imali preko Coutinha i Perišića sredinom prvog poluvremena. Inicijativa im se isplatila u 34. minuti kada je Coman skočio na centaršut i postigao pogodak glavom pored nemoćnog golmana.

Mogao je Bayern do odlaska na odmor i uvećati prednost, ali je prvo pogodak Coutinha poništen zbog ofsajda, a onda je Borjan lagano odbranio udarac Lewandowskog.

I u nastavku ista slika na terenu. Bayern je konstantno napadao i pravo je čudo da nisu mogli doći do pogotka. Krenulo je sa stativom u 53. minuti koju je pogodio Tolisso, a onda je Borjan senzacionalno odbranio šut Perišića. Hrvatski ofanzivac je i 65. minuti bio u prilici kada je pogodio prečku, a odbijenu loptu Lewandowski šalje preko prečke.

Prvu veliku priliku imala je Zvezda u 78. minuti kada je Marin umalo pogodio, a kazna je došla samo dvije minute kasnije. Lewandowski je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme za 2:0. Zvezda je očito pala u finišu meča pa su Alcantara i Muller kreirali sjajnu prevaru u sudijskoj nadoknadi i Bayernu "poklonili" treći pogodak u večerašnjoj pobjedi.