Nogomet
0

Bayern traži i zamjenu za Schweinsteigera

Totalsport
Bastian Schweinsteiger (Foto: AP)
Bastian Schweinsteiger (Foto: AP)
U minhenskom Bayernu su očigledno spremni za odlaske nekih od njihovih najboljih igrača. Preciznije, u ovom trenutku je riječ o Philippu Lahmu i Bastianu Schweinsteigeru.

Za Lahma su zagrijani u Manchester Unitedu, a u slučaju da prihvate ponudu kluba s Old Trafforda u aktuelnom europskom doprvaku i njemačkom prvaku imaju zamjenu. Naime, navodno je na milimetar do dolaska u München holandski reprezentativac Gregory van der Wiel.

Sve jači je pritisak i na drugog njihovog njemačkog reprezentativca, pa tako Jose Mourinho, novi trener Reala i madridski klub, čine sve da dovedu veznjaka Bastiana Schweinsteigera.

Lako je moguće da Bayern neće smoći snage odbiti veliki novac koji se nudi za Schweinsteigera, a u pripremi rade na drugoj strani, odnosno na popunjavanju tog mjesta ako uslijedi odlazak. Stupili su u kontakt s Fiorentinom i traže Riccarda Montoliva, talijanskog reprezentativca. Određeni kontakti, zapravo, postoje još nakon utakmica osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Fiorentine.

Od 2005. godine je 25-godišnji Montolivo član Fiorentine, a u reprezentaciji je dosad skupio 16 utakmica.