Liga prvaka
0

VIDEO / Bayern razbio Arsenal na Emiratesu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Minhenski Bayern slavio je večeras u gostima kod Arsenala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Rezultat je bio 3:1.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo nogometašima Bayerna koji su pokazali da su u fantastičnoj formi i da ih se s razlogom smatra favoritima ovogodišnje Lige prvaka.

U vodstvo su Bavarci došli u 7. minuti golom Tonija Kroosa. Muller je nabacio loptu na rub kaznenog prostora, a Kroos poslao u mrežu Szczesnyja.

Samo 13 minuta kasnije, Szczesny je ponovno vadio loptu iz mreže. Nakon kornera, Van Buyten je glavom pucao u golmana Arsenala, koji odbija loptu, ali samo do Mullera koji sa samo nekoliko metara lako poentira za prednost Bayerna od 2:0.

Arsenalovi nogometaši su na pauzu otišli pognute glave, a sa trbina Emiratesa čuli su se zvižduci domaćih navijača.

Domaćini su nešto odlučnije započeli drugo poluvrijeme i u 56. minuti smanjili rezultat na 2:1. Strijelac je bio Podolski koji je nakon kornera glavom pospremio loptu u mrežu.

Nogometaše Bayerna je pogodak malo uzdrmao, ali su se brzo vratili u igru. Veliku priliku imao je Martinez u 65. minuti, ali je njegov udarac završio preko gola.

Ipak, u 77. minuti Mandžukić pogađa za 3:1 Bayerna. Lahm je ubacio loptu, koja je pogodila hrvatskog reprezentativca koji je uspio savladati golmana Arsenala.

Porto je na svom stadionu slavio nad Malagom minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Joao Moutinho u 56. minuti.


ARS0BAY1 by Samu21213
AR0BA2 by Samu21213
AR1BA2 by Samu21213
AR1BAY3 by Samu21213

Liga prvaka, osmina finala:

Arsenal-Bayern 1:3 Porto-Malaga 1:0