Liga prvaka
307

Bayern protutnjao Londonom, Gnabry i Lewandowski srušili sve Chelseajeve nade

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna pobijedili su na Stamford Bridgeu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Chelsea rezultatom 3:0 i tako praktično osigurali prolazak među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.
Bavarci su od samog početak krenuli žestoko i redale su se prilike pred golom domaćih. Ipak, neuspješni su bili Coman, Lewandowski i Muller, koji je stigao i pogoditi prečku.

Chelsea je stigao tek dvije minute prije odlaska na odmor ozbiljno zaprijetiti preko Alonsa pa je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka.

Samo devet minute igre u nastavku bilo je dovoljno da Bayern riješi pitanje pobjednika ovog meča. Oba puta u istim ulogama bili su asistent Lewandowski i strijelac fenomenalni Gnabry. U 51. i 54. minuti postigao je golove za uvjerljivih 0:2.

Nije se tu Bayern zaustavio pa se sjajni Lewandowski i sam upisao u strijelce u 76. minuti nakon asistencije Daviesa, koji je prethodno imao odličan prodor po lijevoj strani.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti još isključenje Alonsa sedam minuta prije kraja meča. Promjena više nije bilo pa je Bayern slavio uvjerljivu pobjedu od 3:0.

Revanš utakmica u Minhenu igra se 18. marta.