Transferi
0

Bayern posudio Braafheida Celticu, a doveo Ekicija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener nogometaša Bayerna Louis van Gaal riješio se i petog nogometaša u januarski prelaznom roku. U škotski Celtic je otišao nizozemski lijevi odbrambeni Edson Braafheid (26).

Nizozemac će u Glasgowu na posudbi provesti idućih šest mjeseci. Stigao je prošlog ljeta iz nizozemskog Twentea potpisavši ugovor na četiri godine. Nije se, međutim, uspio nametnuti. Na njegovoj se poziciji ustalio 20-godišnji Nijemac Holger Badstuber.

Bayern su ove zime već napustili Luca Toni (Roma), Alexander Baumjohann (Schalke), te Brazilac Breno i Andreas Ottl (obojica Nürnberg).

S druge strane, bavarski klub u ponedjeljak je objavio potpisivanje prvog profesionalnog ugovora s uskoro 20-godišnjim mladim njemačkim reprezentativcem turskog porijekla Mehmetom Ekicijim, inače središnjim veznim igračem.

Rođeni Bavarac je potpisao prvi ugovor do ljeta 2011. godine. Prošle je jeseni nastupajući za Bayernove amatere u trećoj ligi zabio osam golova u 17 nastupa.

Prije njega profesionalni je ugovor potpisao i Diego Contento, još jedan igrač iz drugog tima, koji uspješno vodi Mehmet Scholl.