Liga prvaka
112

Bayern pobjedom u Turskoj protiv Bešiktaša osigurao prolazak u četvrtfinale

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna savladala je Bešiktaš u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka, a Bavarci su u drugom susretu upisali pobjedu rezultatom 3:1.

Bayer je u vodstvo stigao već u 18. minuti. Muller je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor domaćih, a na pravom mjestu bio je Thiago Alcantara koji pogađa za 1:0.

U 35. minuti strijelac prvog pogotka za Bayern napustio je igru zbog povrede, a umjesto njega na teren je ušao James Rodriguez. Španac se tako po ko zna koji put povrijedio i nije poznato kada će se vratiti na teren.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena, Bayern postiže drugi gol. Desni bek Bešiktaša Gonul nesretno je loptu posla u svoju mrežu, a malo slavlja navijačima na Vodafone Parku donio je Vagner Love u 59. minuti kada je više sretno nego spretno smanjio na 2:1.

Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je u 84. minuti kada rezervista Wagner koristi maestralnu asistenciju Alabe i neometalno loptu šalje u praznu mrežu za 3:1.

Do kraja susreta Bešiktaš je pokušao ublažiti pobjedu gostiju, ali u završnici nisu bili precizni. Podsjećamo, Bayern je u prvom meču slavio rezultatom 5:0 i već nakon te utakmice gotovo pa su osigurali prolazak u četvrtfinale, a sljedećeg protivnika saznat će u petak.

Trener Bayerna Jupp Heynckes ovom pobjedom postao je prvi trener u historiji Lige prvaka koji je upisao 11 uzastopnih pobjeda.