Liga prvaka
37

Bayern pobjedom protiv Olympiakosa osigurao osminu finala Lige prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna pobijedili su na Allianz Areni u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka ekipu Olympiakosa rezultatom 2:0 te su tako zadržali stopostotni učinak nakon četiri odigrane utakmice.

Prosto je nevjerovatno šta su sve domaći igrači promašili u prvom poluvremenu u kojem su uputili čak 13 šuteva ka gostujućem golmanu Jose Sau, koji je briljirao među stativama.

Najbolju priliku propustio je Pavard u posljednjoj minuti prije odlaska na odmor kada je skočio na centaršut iz kornera i pucao glavom, ali je pogodio samo stativu.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Još ofanzivnije su u nastavku igrali Bavarci i u zasluženo vodstvo stigli su u 69. minuti. Strijelac je bio Lewandowski koji se sjajno snašao nakon centaršuta Comana.

I dalje je Bayern dominirao, ali se tek minut prije kraja meča riješili pitanje pobjednika kada je Pertišić postavio konačnih 2:0.

Bayern je prvi na tabeli grupe B s 12 osvojenih bodova i već je osigrao plasman u osminu finala Lige prvaka budući da imaju osam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama i devet od trećeplasirane Zvezde, koji večera igraju svoj međusobni duel.

Tabela: