Nešto se sprema
87

Bayern najavio neobičnu konferenciju za medije s tri čelna čovjeka

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Za sutra u podne Bayern Minhen sazvao je konferenciju za medije s tri svoja čelna čovjeka, predsjednikom Ulijem Hoenessom, direktorom Karl-Heinzom Rummeniggeom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem.

Takav sastav sugerira da se objavljuje nešto važno, a njemački mediji su odmah krenuli spekulirati da bi trener Niko Kovač mogao dobiti otkaz.

Konferencije za medije sa tri čelna čovjeka u minhenskom klubu održavaju se vrlo rijetko, u slučajevima otkaza ili dovođenja trenera, te promocija velikih pojačanja, piše Bild. Posljednji put u ovom sastavu na jednoj konferenciji za medije pojavili su se prije godinu dana, 9. oktobra 2017. godine, na predstavljanju Juppa Heynckesa.

Jasno je da je Bayern ušao u krizu rezultata s Nikom Kovačem. Iza slavnog minhenskog kluba četiri su utakmice bez pobjede, od toga dva poraza. Posljednji, 0:3 od Gladbacha u Minhenu, doživljen je kao debakl.

Čelnici Bayerna šutjeli su o sudbini Nike Kovača posljednjih dana. Tek je Hoeness prije 12 dana kazao da stoji iza trenera, dok su direktor i sportski direktor šutjeli sve ovo vrijeme.

Zanimljivo, konferencija za medije Nike Kovača, uoči puta za Wolfsburg je zakazana sutra u 11 sati.