Neobičan propust
30

Bayern može biti u problemu zbog 12 igrača na terenu, ali se čini da će ih rival spasiti

D. P.
Bayern je 17 sekundi igrao s 12 igrača (Foto: Screenshot)
Bayern je 17 sekundi igrao s 12 igrača (Foto: Screenshot)
Ekipa minhenskog Bayerna danas je u pobjedi nad Freiburgom (4:1) u jednom trenutku igrala s 12 nogometaša na terenu, ali po svemu sudeći neće proći kažnjeno zbog toga.
No, razlog nije što ovakva situacija nije regulisana pravilima u Bundesligi. Naprotiv, prema pravilima takmičenja u ovakvim situacijama ekipa se kažnjava i protivniku se poklanjaju tri boda.

Da bi se utakmica registrovala rezultatom 3:0 u korist Freiburga, potrebno je da iz kluba ulože žalbu Nogometnom savezu Njemačke. No, iz ovog kluba nemaju namjeru uložiti žalbu.

"Očekujem da se nećemo žaliti ni na što. Pridržavamo se pravila i to je sve što ću reći o tome", poručio je trener Freiburga Christian Streich nakon utakmice.

Bayern je bio dominantan tokom cijele utakmice i zasluženo je došao do pobjede. Toga su svjesni i u Freiburgu i očigledno neće uložiti žalbu za nesvakidašnji propust u ekipi iz Minhena.

[TWITTER]1510343273138827281[/TWITTER]

Podsjetimo, Bayern je 17 sekundi igrao s igračem više na terenu i tokom tog perioda ništa značajno nije se desilo. Propust se desio zbog konfuzije prilikom izmjene igrača. Corentin Tolliso je ostao na terenu iako je trebao izaći, ali je prethodno četvrti sudija pokazao pogrešan broj.