Bundesliga
17

Bayern i dalje nezaustavljiv, pobijedio sedmi put zaredom

Totalsport
Nova pobjeda nogometaša Bayerna (Foto: AFP)
Nova pobjeda nogometaša Bayerna (Foto: AFP)
Nogometaši Bayerna izjednačili su rekord Bundeslige koji je lani postavila Borussia Dortmund. U proljetni nastavak prvenstva krenuli su sa sedam pobjeda zaredom - u nedjelju su u 24. kolu svladali Hoffenheim s 1-0...

Nastavljena je na taj način nevjerojatna dominacija Bavaraca u elitnom razredu njemačkog nogometa. U spomenutih su sedam proljetnih kola primili tek jedan pogodak, a ukupno ove sezone samo osam.

Na gostovanju kod pretposljednje ekipe lige Jupp Heynckes je odlučio dati odmor nekolicini igrača, pa su tako početak utakmice na klupi dočekali Mario Mandžukić, Daniel van Buyten, Toni Kroos i golman Manuel Neuer.

Jedini je strijelac u Sinsheimu bio Mario Gomez. U 38. minuti je Jerome Boateng poslao loptu prema Francku Riberyju koji ju je glavom produžio za Gomeza, a ovaj ju je lijevom nogom uspio ugurati u mrežu. Gomezu je to bio 133. gol u Bundesligi čime se na 18. mjestu vječne liste izjednačio s Giovannijem Elberom. Ribery je, pak, ovime 100. put u Bundesligi bio "upleten" u pogodak, bilo kao strijelac (48), bilo kao asistent (52).

Spomenimo još da je u nastavku utakmice Bastian Schweinsteiger dvaput iz slobodnih udaraca pogađao okvir gola.

Bayern na vrhu tabele ima velikih 17 bodova prednosti ispred Borussije Dortmund, dok Hoffenheimu mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak bježi pet bodova. Našeg Sejada Salihovića nije bilo u redovima domaćina zbog povrede.

Bundesliga, 24. kolo:

Hoffenheim - Bayern 0-1 (Gomez 38) Fortuna D. - Mainz (kasnije)

Tabela: Bayern München 63, Borussia Dortmund 46, Bayer Leverkusen 45, Eintracht Frankfurt 38, Freiburg 36...