Bundesliga
96

Bayern demolirao Borussiju Dortmund na Allianz Areni i stigao na korak do titule

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna savladala je velikog rivala Borussiju Dortmund u meču 28. kola njemačke Bundeslige, a Bavarci su na domaćoj Allianz Areni slavili s ogromnih 6:0.

Pitanje pobjednika i gotovo sve vrijedno pomena desilo se u prvih 45 minuta kada je ekipa Juppa Heynckesa postigla pet pogodaka.

Golijadu je otvorio Robert Lewandowski u petoj minuti kada u pogodak pretvara asistenciju Mullera, da bi već u 14. minuti Bayern stigao do drugog pogotka. Ovoga puta, asistenciju je upisao Alaba, a strijelac pogotka bio je Rodriguez.

U 23. minuti Muller je postigao treći pogodak za Bayern, a za potpuni debakl gostiju iz Dortmunda pobrinuli su se Lewandowski i Ribery koji su s još dva pogotka povećali vodstvo na 5:0.

Konačnih 6:0 postavio je Lewandowski u 87. minuti.

Današnja igra Bayerna, ekipe koja je imala velikih problema na početku ove sezone, podsjetila je na najbolje dane ovog kluba, upravo kada ga je Heynckes predvodio s klupe i sigurno je da Hasana Salihamidžića i ostale čelnike kluba očekuje težak zadatak da pronađu trenera za najbolju ekipu u Bundesligi.

Ovom pobjedom Bayern je stigao na korak od titule prvaka i već u sljedećem kolu trebali bi osigurati titulu, dok je Borussija nakon nove blamaže ostala na trećoj poziciji sa samo 48 osvojenih bodova.

Tabela: