Evropska liga
33

Batshuayi opet heroj Borussije, sigurne pobjede Arsenala, Marseillea i Milana

Piše: K. H.
Borussia Dortmund - Atalanta
Ekipa Arsenala slavila je u prvom meču 1/16 finala Evropske lige na gostovanju kod švedskog Ostersundsa rezultatom 3:0, a prolazak u sljedeću fazu gotovo su osigrale ekipe Milana, Marseillea i Athletico Bilbaoa.

Topnici su već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika protiv švedskog Ostersundsa. U 13. minuti Monreal se našao na pravom mjestu te je iskoristio grešku domaćeg golmana za vodstvo od 1:0, a 11 minuta nakon toga Mkhitaryanov centaršut pogađa Papagiannopoulosa za vodstvo londonske ekipe od 2:0.

Pitanje pobjednika i vjerovatnog prolaznika u osminu finala riješeno je u 58. minuti kada Mkhitaryan dodaje do Ozila, a Nijemac matira domaćeg golmana za 3:0. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac na teren je ušao u 73. minuti.

Sjajno prvo poluvrijeme odigrala je i ekipa Athletico Bilbaoa koja je preko dvostrukog strijelca Aduriza i Kutepova koji je postigao autogol stigla u vodstvo od 3:0 protiv Spartaka iz Moskve, a domaći su preko Adriana u drugom poluvremenu samo ublažili poraz.

Sjajan meč odigran je na Signal Iduna Parku između Borussije Dortmund i Atalante, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:2 za Milionere. Domaći su u 30. minuti preko Schurrlea poveli sa 1:0, a u razmaku od samo pet minuta gosti iz Italije su preko Iličića preokrenuli rezulta.

Napadač Chelseaja koji je na posudbi u Njemačkoj Michy Batshuayi u 66. minuti meča poravnao je na 2:2, a isti igrač u 91. minuti postiže svoj drugi, a za Borussiju treći pogodak za konačnih 3:2.

Prolazak u osminu finala vjerovatno je osigrala i ekipa Milana koja je pogocima Cutronea, Rodrigueza i Borinija slavila sa 3:0 protiv Ludogoretsa, a domaću pobjedu također rezultatom 3:0 upisala je i ekipa Marseillea protiv Brage.

Real Sociedad i Salzburg odigrali su sjajan meč u Baskiji, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:2, dok je Nica na domaćem terenu i pored vodstva od 2:0 na kraju poražena od Lokomotiva iz Moskve rezultatom 3:2.