Nogomet
0

Batista tužio Maradonu zbog klevete

Totalsport
Maradona (Foto: AP)
Maradona (Foto: AP)
Dvojica bivših selektora argentinske nogometne reprezentacije uskoro će se naći na sudu. Sergio Batista tužio je, naime, Diega Maradonu zbog klevete.

Maradona je bio žestoki kritičar Batistinog rada, a nedavno je izjavio i kako je njegov nasljednik na klupi "gauča" neke igrače zvao isključivo zato što su mu plaćali za to. Bila je to kap koja je prelila čašu, pa je Batista odlučio potražiti zadovoljštinu na sudu.

"Angažovao sam advokate da se pobrinu za to. Umoran sam od svih tih optužbi. Mogu podnijeti kritike, ali ovo je otišlo predaleko da bih to mirno promatrao. Radi se o vrlo ozbiljnim stvarima, o izjavama koje štete mome ugledu. Ne znam zašto Maradona govori takve stvari ni otkud dolazi takva srdžba. Sad ćemo pričekati da vidimo što će se dogoditi, sve je u rukama mojih advokata", izjavio je Batista.

Batista je naslijedio Maradonu, nekadašnjeg reprezentativnog saigrača, na argentinskoj klupi nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. No, i sam je smijenjen nekoliko mjeseci kasnije nakon slabog nastupa na Copa Americi kojoj je Argentina bila domaćin.