Nogomet
11

Barzagli: Bilo ko u žrijebu, samo ne Bayern

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U Nyonu će se u petak održati žrijeb parova četvrtfinala evropske Lige prvaka, a fudbaler Juventusa Andrea Barzagli ima samo jednu želju, izbjeći minhenski Bayern.

"Težak je izbor i nikada nije lako suočiti se s nekima od favoriziranih u četvrtfinalu. Kada bih morao birati, radije bi da ne igramo protiv Bayerna jer mislim da su u izvanrednoj formi. Kada dođete među osam najboljih u Evropi, svi su jaki, čak iako neki na papiru djeluju slabije od ostalih", rekao je Barzagli.

Štoper italijanske reprezentacije otkrio je i ovosezonske ciljeve Stare dame.

"Želja nam je osvojiti šesti uzastopni Scudetto. Kao igraču, najradije bi da osvojimo Ligu prvaka. U fudbalu uvijek treba postavljati nove ciljeve i nikada ne prestajati sanjati. Ako gledamo samo sastav, ovo je vjerovatno jedan od boljih ekipa Juventusa. Možda smo i dosegnuli vrhunac što se kvalitete tiče, ali, na kraju krajeva broje se trofeji, rezultati. U igri smo na tri fronta i borit ćemo se do kraja", ističe Barzagli.

Podsjetimo, njegov Juventus sutra za protivnika može dobiti Barcelonu, Leicester, Real Madrid, Bayern, Monaco, Atletico Madrid ili Borussiju.