Zločesti dečko ismijao Brazilca
0

Barton: Neymar je u nogometu isto što i Bieber u muzici

Klix.ba
Tridesetogodišnji engleski kontroverzni nogometaš Joey Barton izjavio je da je Brazilac Neymar u nogometu ono što je američki pjevač Justin Bieber u muzici.

Barton je gledao Neymara u dresu reprezentacije Brazila u ponedjeljak navečer i nije bio impresioniran te se ponovo obrušio na nogometaša Santosa. Rekao je da je Neymar u nogometu ono što je Beiber u muzici.

"Neymar je u nogometu poput Justina Biebera u muzici, sjajan na YouTubeu, ali u stvarnosti je mačiji kašalj", rekao je Barton.

"Nevjerovatno je šta se može postići klipovima na YouTubeu. Morat ću i ja snimiti jedan. Neymar je bio jedan od najaktivnijih igrača na terenu, ali nije ni blizu Messiju i Ronaldu", kazao je "zločesti dečko".

Obrušio se i na brazilsku ligu, koju ne smatra posebno kvalitetnom.

"Vrijeme je da se prestane pričati o golovima u brazilskoj ligi. Ja sam postigao 77 golova u jednoj sezoni u Rainhill i Byrne U14 ligi i to je jače takmičenje od brazilske lige", izjavio je Barton.

Neymar je prošlog mjeseca izjavio da nikada nije čuo za Bartona sve do prvog napada na njega, a na ovaj drugi još uvijek nije reagovao.