Iskusni veznjak
10

Barry prešao iz Evertona u WBA gdje će pokušati oboriti rekord po broju nastupa u Premiershipu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Iskusni veznjak Gareth Barry napustio je Everton i prešao u West Bromwich Albion s kojim je potpisao ugovor na jednu godinu.

Ovaj 36-godišnji veznjak je imao još godinu dana ugovora s Evertonom, a cijena njegovog transfera ostaje nepoznata. On nije nastupio u 1. kolu Premiershipa u kojem je Everton kod kuće slavio protiv Stokea, jer je imao problema s povredom zgloba.

"Želim doći i pomoći timu. To je uvijek bilo isto, gdje god sam igrao", kazao je Barry po dolasku u WBA.

Trener West Bromwicha Tony Pulis smatra da će iskusni veznjak biti idealna zamjena za bivšeg kapitena Darrena Fletchera koji je prešao u Stoke ovog ljeta.

Barry je četvrto pojačanje West Bromwicha nakon što su ranije stigli Jay Rodriguez, Zhang Yuning i Ahmed Hegazi.

Pulis je prije meča s Bournemouthom proteklog vikenda, u kojem je WBA upisao pobjedu, kazao da želi dovesti još četiri ili pet igrača do kraja prijelaznog roka 31. augusta.

Barry je u Premiershipu do sada sakupio čak 628 nastupa, a prethodno je uz Everton nastupao i za Aston Villu i Manchester City. Ukupno je postigao 52 pogotka.

Potrebno je da odigra još samo pet mečeva u Premiershipu kako bi oborio rekord legende Manchester Untieda Ryana Giggsa po broju nastupa u najvećem rangu engleskog fudbala.

Njegovim odlaskom iz Evertona povećao se prostor i za bh. reprezentativca Muhameda Bešića koji u veznom redu tima s Goodisona ima konkurenciju u Morganu Schneiderlinu, Idrissi Gueyeu, povrijeđenom Jamesu McCarthyju i Tomu Daviesu.