3:2 u Bejrutu
308

Barcelonine legende pobijedile Realove, Ronaldinho demonstrirao magiju

Klix.ba
(Foto: EPA)
Legende Barcelone i Real Madrida su u petak navečer u Bejrutu odigrale veteranski El Clasico, a pobjeda je pripala Kataloncima rezultatom 3:2.

Najveća atrakcija na utakmici svakako je bio fenomenalni Brazilac Ronaldinho, koji je u dresu Barce odigrao prvu utakmicu nakon što je klub napustio 2008. godine. Svojim potezima je podsjetio zašto se i danas smatra jednim od najboljih nogometaša svijeta.

Ronaldinho je sinoć upisao asistencije za sva tri gola svog tima. Zaista posebna je prva, kada je "bez gledanja" fantastično asistirao Ludovicu Giulyju, a ovaj majstorski pogodio mrežu Reala. Bila je ovo "repriza" gola koji je dvojac postigao protiv Milana u polufinalu Lige prvaka 2006. godine.

Rezultat je na 1:1 izjednačio Fernando Sanz.

Potom je ponovo na scenu stupio Ronaldinho, a ovog puta je za lijep pogodak asistirao Simau. I ovaj gol je vratio sjećanja, a nalikovao je na onaj koji je Portugalac postigao protiv Reala u pobjedi na stadionu Camp Nou rezultatom 2:0 u sezoni 2000/2001.

Real je u drugom poluvremenu zaigrao nešto bolje, Barca je imala problema, ali je postigla novi pogodak. Uslijedila je nova Asistencija Ronaldinha i drugi pogodak Giulyja za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Javi Guerrero.

Utakmicu je na stadionu u Bejrutu gledalo 38.134 navijača, a osim pomenutih, nastupile su i druge zvijezde kao što su Eric Abidal, Andoni Goikotxea, Miguel Angel Nadal, Gianluca Zambrotta, José Edmílson, Edgar Davids, Gaizka Mendieta i ostali.

Barcelonine legende narednu utakmicu igraju 30. juna na stadionu Camp Nou, gdje će im u goste doći legende Manchester Uniteda.