Igrao samo 17 minuta
0

Barcelonin veznjak ogorčen na Koemana: Ima nešto protiv mene, a nije me ni gledao

K. H.
Matheus Fernandes na treningu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Matheus Fernandes na treningu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Matheus Fernandes je prošlog ljeta stigao iz Palmeirasa u Barcelonu u transferu vrijednom sedam miliona eura, a u debitantskoj godini odigrao je samo 17 minuta i za to isključivo krivi trenera Ronalda Koemana, za kojeg nije imao lijepe riječi.

Ovaj brazilski igrač je priliku za debi, a ujedno i jedini meč u prošloj sezoni dobio u četvrtom kolu Lige prvaka protiv kijevskog Dinama i nakon toga više nikada nije zaigrao kao igrač Barcelone. Zašto je to tako i kako on vidi čitavu situaciju, otkrio je u intervjuu za Mundo Deportivo.

"Zašto sam odigrao samo jednu utakmicu? Stalno sebi postavljam to pitanje i iskreno, ne znam odgovor. Trener mi je rekao da neću imati puno prilika za nastup, ali da ću ih ipak dobiti. Igrao sam samo 17 minuta, a ne znam zašto mi nije dao šansu u nekim manje bitnim utakmicama. Ne znam šta se dešava u Koemanovoj glavi, nismo puno ni razgovarali...", rekao je 22-godišnji Fernandes za Mundo Deportivo.

Dodaje kako mu nije jasno zašto ga je Koeman otpisao iako ga prije toga nije ni gledao kako igra.

"Prije početka sezone Koeman je rekao mojim menadžerima da ne računa na mene. Pitam se kako to može reći čovjek koji me nije gledao. Otišao sam do njega, a on mi je ponovio to isto i rekao da potražim klub u kojem ću igrati. Naravno da nisam pronašao nijedan klub jer sam tek stigao u Barcelonu, zamolio sam ga da mi pruži šansu u nekim utakmicama kako bih se mogao pokazati ostalim klubovima i otići negdje, ali mi nije pružio tu šansu", ističe ovaj nogometaš.

Koeman mu je rekao da nema kvalitet za Barcelonu, što njemu s druge strane nije bilo jasno, jer ga je klub platio sedam miliona eura.

"Mjesec poslije debija sam otišao u njegovu kancelariju i pitao ga jesam li loše igrao pa me više ne stavlja u ekipu. Rekao mi je da sam igrao dobro, ali da ne računa na mene jer nemam kvalitet za Barcelonu. Odgovorio sam mu da ne može znati imam li kvalitet za ovaj klub dok me ne stavi u ekipu, jer Barcelona me nije bez razloga dovela", govori Fernandes i nastavlja:

"Bilo je treninga kada sam izdvojen, dok su svi ostali trenirali zajedno. Bilo je treninga gdje sam igrao desnog beka, štopera... Mislim da trener ima nešto osobno protiv mene, jer nijednom nije osjetio potrebu da razgovaramo. Ne znam šta dalje, čekam da mi se neko iz kluba obrati i kažu mi da li računaju na mene ili ne. Ako mi kažu da sam otpisan kad sezona počne, to će biti kasno da nađem novi klub. Znam da nije realno da ostanem u ovom klubu čak i ako Koeman ode, nisam igrao godinu i konkurencija je ogromna."

Matheus Fernandes je karijeru počeo u Botafogu, za koji je debitovao 2016. godine, a nakon toga igrao je za Palmeiras iz kojeg je došao u Barcelonu.