Zanimljiva kampanja
41

Barcelona za najveći derbi mijenja dres i nosit će grb Rolling Stonesa

D. P.
Dres Barcelone za El Clasico (Foto: Footy Headlines)
Dres Barcelone za El Clasico (Foto: Footy Headlines)
Nogometaši Barcelone nosit će dres s logom slavnog benda Rolling Stonesa kao glavnog sponzora u El Clasicu protiv Real Madrida u nastavku ove godine.

Real Madrid i Barcelona sastaju se u prvom El Clasicu sezone 29. oktobra. Meč se bliži, a javnost je zainteresovana za logo kojeg će Katalonci nositi u derbiju.

Naime, otkriveno je da će Barcelona nositi grb Rolling Stonesa na svom dresu kao glavnog sponzora. U pitanju je kampanja i dio sponzorskog ugovora sa Spotifyjem, koji je i glavni sponzor Barcelone već neko vrijeme.

Grb Rolling Stonesa za tu utakmicu zamijenit će upravo grb Spotifyja, koji se već neko vrijeme nalazi na dresu Barcelone. Važit će samo za tu utakmicu protiv Reala.

Razlog je i taj što će nekoliko dana prije utakmice Rolling Stonesi objaviti prvi album s novim pjesmama nakon 18 godina čekanja. Album nosi naziv "Hackney Diamonds", a na dresu Barcelone imat će reklamu.

Barcelonin sponzorski ugovor sa Spotifyjem znači da je klub dao dozvolu pjevačima, umjetnicima i muzičkim događajima da se pojavljuju na njihovim dresovima. Uskoro slijedi službena potvrda ove kompanije.

U marketinškoj kampanji Spotifyja već ranije se na dresovima Barcelone pojavljivao Drakeov logo OVO-a. Također, na dresovima katalonskog kluba reklamirala se i španska pjevačica Rosalija za duel ženskog El Clasica.