Nogomet
4

Barcelona u ponedjeljak predstavlja Neymara, očekuje se 50.000 navijača

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Brazilski nogometaš Neymar (21) u ponedjeljak će biti predstavljen medijima i navijačima Barcelone, objavili su iz španskog prvaka.

Neymar dolazi u redove katalonskog kluba iz brazilskog Santosa uz odštetu od blizu 28 miliona eura. Prvi dan u novom klubu bit će mu uobičajeno bogat aktivnostima. Oko podneva ga čeka prvo fotografisanje u klupskim prostorijama, nakon toga će u obližnjoj bolnici obaviti ljekarske testove, a u 17 sati će napokon potpisati petogodišnji ugovor.

Poslije toga ga čeka još jedno fotografisanje u društvu klupskih čelnika, a kulminacija će biti predstavljanje navijačima na stadionu Camp Nou. Očekuje se da će novu klupsku zvijezdu doći pozdraviti oko 50.000 pristalica Barcelone. Konačno, u 19 sati će talentirani napadač održati prvu konferenciju za novinare kao član katalonskog kluba.

Neymar je, podsjetimo, odbio ponudu Real Madrida i odlučio evropsku avanturu početi u Barceloni. U ovom se trenutku još uvijek nalazi u Brazilu gdje ga u nedjelju očekuje nastup za reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Engleske.