Liga prvaka
59

Barcelona se remijem s Benficom udaljila od nokaut faze, potpuno ludilo u grupi G

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone i Benfice podijelili su bodove na Camp Nou u 5. kolu Lige prvaka odigravši utakmicu bez pogodaka. Ovaj rezultat je na kraju više odgovarao gostima koji ima lakšu utakmicu u posljednjem kolu pa se nadaju da će upravo oni s Bayernom biti putnici u nokaut fazu.

Barca je bila bolji rival u prvom poluvremenu. Imali su nekoliko zrelih prilika, dok je Benfica igrala dosta defanzivno pa su se na prste jedne ruke mogli izbrojati napadi koje je imala. Ipak, pogodaka nije bilo.

Gotovo identično je bilo i u nastavku meča, ali Barcelona sa svojim jalovim napadima jednostavno nije mogla doći do gola s kojim bi ostvarila važnu pobjedu. Ostalo je konačnih 0:0 što je rezultat koji je svakako više obradovao goste iz Portugala koji su mogli i do pobjede da Seferović nije promašio zicer u posljednjim minutama.

Barcelona je ostala na drugom mjestu grupe E sa osam bodova manje od lidera Bayerna, dok je Benfica na trećoj poziciji sa samo dva boda manje od Katalonaca. Barcelona u posljednjem kolu gostuje Bayernu, dok će Benfica dočekati Dynamo.

U grupi G je nastalo potpuno ludilo nakon večerašnjih pobjeda domaćina. Lille je golom Davida savladao 1:0 Salzburg, a Sevilla je bila bolja od Wolfsburga rezultatom 2:0. Strijelci su bili Jordan i Mir.

Lille je prvi sa osam bodova, Salzburg ima sedam, Sevilla šest, a Wolfsburg pet. Wolfsburg će u posljednjem kolu dočekati Lille, a Salzburg Sevillu.

Rezultati grupa E:

Dynamo - Bayern 1:2 (Harmaš 70' - Lewandowski 14', Coman 42')

Barcelona - Benfica 0:0

Tabela grupe E:

Rezultati grupe G:

Sevilla - Wolfsburg 2:0 (Jordan 13', Mir 90+7' )

Lille - RB Salzburg 1:0 (David 31')

Tabela grupe G: