Kraj crne serije
8

VIDEO / Barcelona se iskalila na Rayo Vallecanu i postigla 7 golova

Totalsport
Uvjerljiva pobjeda Barce i prekid crne serije (Foto: AFP)
Uvjerljiva pobjeda Barce i prekid crne serije (Foto: AFP)
Još uvijek aktuelni evropski i španski nogometni prvak Barcelona nedavne neuspjehe u odbrani tih naslova naplatila je u Madridu, ali kod "pogrešne" ekipe. Rayo Vallecano je stradao primišvi sedam pogodaka pred vlastitim navijačima.

Iako je Pep Guardiola na teren poslao ekipu bez prvog golmana Valdesa, te Xavija, Inieste, Piquea, Fabregasa i Danija Alvesa Barcelona je pregazila Rayo, a priliku je uz sveprisutnog Lionela Messija odlično iskoristio Pedro ubilježivši dvije asistencije upravo Argentincu, te još dva pogotka za ukupno pet ove sezone u Primeri. Dvostruki je strijelac bio i Messi kojem su to bili 64. i 65. gol sezone u svim natjecanjima, te 42. i 43. u prvenstvu, čime se na vodećem mjestu liste strijelaca poravnao s Realovim Cristianom Ronaldom.

Messi je na dvije asistencije Pedru uzvratio dodavanjem za njegov drugi gol, a preostali strijelci Katalonaca bili su Keita i Alcantara uz autogol Robera.

Ovim visokim gostujućim trijumfom Barcelona je postala 14. ekipa u historiji Primere koja je na strani postigla sedam pogodaka na jednoj utakmici, a također je Guardiolina ekipa nakon četiri utakmice bez pobjede uspjela slaviti kod Rayo Vallecana. 


Rayo Vallecano - Barcelona 0-7 (Messi 16, 90, Rober 26-ag, Keita 39, Pedro 47, 87, Alcantara 77) Malaga - Valencia 1-0 (Camacho 27) Betis - Atletico Madrid 2-2 (Pozuelo 86, Pereira 88 / Koke 63, Falcao 90+4) Zaragoza - Athletic Bilbao 2-0 (Oriol 28, Apono 51)

Real Madrid - Sevilla 3-0 (C. Ronaldo 19, Benzema 49, 52)