Španski Superkup
0

Barcelona samljela Sevillu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone impresivnom su igrom na svome Camp Nouu svladali Sevillu s 4-0 i odbranili naslov pobjednika španskog Superkupa. Ponovno je, s tri pogotka, briljirao Lionel Messi.

Trener Katalonaca Pep Guardiola prošli je vikend na Sanchez Pizjuanu izveo praktično rezervnu postavu što je omogućilo Sevilli pobjedu 3-1 i solidan kapital uoči revanša.

No, povratkom najjačih Guardiolonih aduta, koji su dobili produženi odmor zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu, vratila se i prepoznatljiva igra kojom je Barça posljednje dvije godine bacala u očaj većinu suparnika.

U 14. minuti Pedro je napravio nered u Sevillinoj odbrani, ubacio s desne strane, a Abdoulay Konko je ugurao loptu u vlastitu mrežu. Deset minuta kasnije Xavi je u svome stilu briljantno pronašao Messija koji je postigao prvi od tri svoja pogotka. Drugi je put mrežu zatresao u 44. minuti nakon još jedne odlične akcije u čijoj je završnici loptu najboljem nogometašu svijeta dodao Dani Alves.

U drugom je poluvremenu ritam malo pao, a Barcelona i Messi su priču zaključili u zadnjoj minuti nakon sjajne akcije novopridošlog Davida Ville i Andresa Inieste.

Barceloni je to deveti osvojeni španski Superkup u historiji. 

Španski Superkup, revanš utakmica:

Barcelona – Sevilla 4-0 (Konko 14 - ag, Messi 24, 44, 90), prva utakmica 1-3