La Liga
46

Barcelona remizirala kod Athletica i vratila Real Madrid u borbu za titulu prvaka

Piše: K. H.
Ekipa Barcelone remizirala je u Bilbaou protiv domaćeg Athletica u meču 23. kola španske La Lige rezultatom 0:0.

Athletic je na početku meča bio puno bolji protivnik od Barcelone. Prvo je Berchiche imao priliku u 12. minuti kada je šutirao pored gola, a pet minuta nakon toga udarac Susaete sjajno je odbranio Marc-Andre ter Stegen.

Golman Barcelone zaustavio je i šut Danija Garcije iz 25. minute, a Yeray Alvarez šutirao je pored gola u 28. minuti.

Prvu priliku za Barcelonu imao je Lionel Messi u 37. minuti, ali domaći golman brani njegov pokušaj. Posljednju šansu u prvih 45 minuta imao je Raul Garija kada je šutirao pored gola.

U nastavku je prvu šansu imao Messi u 54. minuti kada je iz slobodnog udarca šutirao van okvira gola, a u periodu od 80. do 86. minute Athletic je imao čak četiri velike prilike da stigne do pogotka i tri boda, no Marc-Andre ter Stegen je bio fantastičan na golu Barcelone.

Do kraja meča nije bilo prilika ni promjene rezultata, pa je meč završen najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Bh. reprezentativac Kenan Kodro debitovao je večeras za klub iz Baskije, a on je i igru ušao u 90. minuti susreta.

Nakon 23 odigrana kola Barcelona je ostala na prvom mjestu La Lige sa 51 osvojenim bodom, a sada ima šest bodova više od Real Madrida koji je u subotu porazio Atletico Madrid u gradskom derbiju rezultatom 3:1. Ipak, već sada se može reći da se Real ozbiljno vratio u borbu za titulu prvaka, a ubrzo će ove dvije ekipe odigrati El Clasico na Santiago Bernabeu.