Nogomet
3

Barcelona pregazila Getafe: Trijumf Katalonaca u režiji Messija, Suareza, Xavija i Neymara

Klix.ba
(Foto: EPA)
Ješ jednu veliku noć Barcelone obilježili su Lionel Messi, Neymar i Luis Suarez kojima se pridružio i kapiten Xavi koji je večerašnjom izvedbom podsjetio na najbolje dane svoje karijere.

Katalonski div rezultatom 6:0 porazio je Getafe. Posao su večeras završili za pola sata, a u razmaku od 25. do 30. minute Messi i družina postigli su čak tri pogotka. Na poluvrijeme su otišli sa pet pogodaka viška (5:0).

Već nakon devet minuta utakmice Barcelona je vodila 1:0. Luis Suarez je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru Getafea, a arbitar meča David Fernandez pokazao je na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Lionel Messi koji je panenkom loptu poslao u gol gostiju za 1:0.

Petnaest minuta kasnije Messi je asistirao za Suareza koji fantastičnim volejom pogađa za 2:0.

U 27. minuti Suarez dodaje do Neymara koji se lijepo oslobodio čuvara i loptu poslao u mrežu Getafea za 3:0.

Tri minute poslije Xavi Hernandez udarcem sa sedamnaest metara postiže pogodak za 4:0.

Uragansko prvo poluvrijeme Barca je zaključila lijepom akcijom u 40. minuti iz koje se izrodio i pet pogodak. Messi je dodao do Xavija, ovaj loptu proslijedio do Suareza koji preciznim udarcem iskosa sa lijeve strane postiže pogodak za 5:0.

Druga minuta drugog poluvremena donijela je šesti pogodak koji je bio djelo Lionela Messija. Najbolji igrač Barcelone postigao je fantastičan pogodak za konačnih 6:0.

Barcelona je lider sa 84 boda, pet bodova više od Reala iz Madrida koji ima jednu odigranu utakmicu manje. Getafe je na 13. mjestu sa 36 bodova.

Rezultati:

Barcelona – Getafe 6:0