La Liga
62

Barcelona pobijedila Getafe u gostima, Suarez postigao sjajan pogodak

Piše: K. H.
Lionel Messi
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone upisala je pobjedu u meču 18. kola španske La Lige protiv Getafea na gostujućem terenu rezultatom 2:1.

Nakon nešto opreznijeg početka utakmice, prvu priliku bilježimo u 12. minuti kada Mata dovodi Getafe u vodstvo, ali sudija Fernandez ranije je svirao faul i poništio pogodak domaće ekipe.

Igrala se 20. minuta kada je Barcelona stigla u prednost. Lionel Messi najbolje je reagovao na jednu odbijenu loptu u kaznenom prostoru Getafea, stigao je prije svih igrača do lopte, šutirao, golman domaćih mu je odbranio prvi udarac, ali se lopta opet odbila ravno ispred Messija koji bez problema šalje u praznu mrežu za vodstvo Blaugrane.

Novu priliku za Barcelonu imao je Pique u 26. minuti, no nije pogodio.

U 39. minuti Luis Suarez je postigao fenomenalan pogodak nakon što je s nekih 20 metara sjajno uhvatio volej i povećao vodstvo svoje ekipe na 2:0. Prije kraja prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti, Mata se upisao u listu strijelaca i smanjio vodstvo gostiju na 2:1.

Drugo poluvrijeme proteklo je u puno ofanzivnijoj igri Getafea koji je svim silama pokušavao doći do poravnanja, ali hrabra igra ipak im se nije isplatila. Na drugoj strani Barcelona je mogla doći i do ubjedljivije pobjede, ali Messi i društvo nisu bili najprecizniji u završnici.

S ovom pobjedom, Barcelona je povećala vodstvo u odnosu na Atletico Madrid i nakon 18. odigranih kola imaju 40 bodova, pet više od Jorgandžija, sedam više od Seville i čak deset više od Real Madrida.

Rezultati by SofaScore