Novi udarac za Katalonce
39

Barcelona plaća Liverpoolu pet miliona eura ako Coutinho s Bayernom osvoji Ligu prvaka

F. Z.
Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Pomalo nevjerovatne vijesti dolaze iz Engleske dan nakon što je Barcelona u Ligi prvaka doživjela poniženje od Bayerna i izgubila rezultatom 8:2 u četvrtfinalu najjačeg klupskog evropskog takmičenja.

Naime, poniženje bi moglo biti i veće ako Bayern osvoji titulu prvaka Evrope. U tom slučaju Katalonci će morati isplatiti Liverpoolu dodatnih pet miliona eura za transfer Coutinha, pišu mediji u Engleskoj. Brazilac je sinoć kao posuđen nogometaš Barcelone postigao dva pogotka svom klubu.

Podsjetimo, Katalonci su Coutinha doveli za nešto više od 110 miliona eura, plus bonusi. Vjeruje se kako je ukupna vrijednost transfera 154 miliona eura, a jedan od bonusa odnosi se i na osvajanje Lige prvaka.

Tako je Barcelona dužna isplatiti Liverpoolu dodatnih pet miliona eura u slučaju da Coutinho osvoji Ligu prvaka dok je ugovorom vezan za klub iz Katalonije.

Prema navodima Engleza, klub iz Katalonije bit će dužan da isplati Liverpoolu pet miliona eura, ako Bayern osvoji Ligu prvaka, bez obzira što Coutinho do tog dostignuća nije stigao s Kataloncima. Ugovorom je još uvijek vezan za klub iz Katalonije.